Content not available in english yet, under construction.

De eigenaren van woneninbrazilie wonen en werken in brazilie en kennen dus de beste plekjes van brazilie en hebben zowel goede contacten met de beste en betrouwbaarste lokale makelaars, verzekeraars en ander dienstverleners, als ook met de lokaal aanwezige Nederlandse instanties zoals het Nederlandse consulaat in curitiba en de Nederlands-Braziliaanse kamer van koophandel in São Paulo.

In samenwerking met het vooraanstaande advocatenkantoor Milton Lasky in Florianópolis (Santa Catarina )en de Banco do Brasil in Nederland en Brazilie hebben wij een koop- en betalingsproces ontwikkeld dat op elk moment aan u als koper maximale bescherming biedt. Op basis hiervan durven wij dan ook te stellen dat het kopen van een huis in Brazilië via woneninbrazilie net zo veilig is als het kopen van een huis in nederland

Om land te kopen in brazilie heeft u een CPF nodig dat is het zelfde als een sofi nummer,dit document word verstrekt door de Banco do Brasil, en word voor u door ons verzorgt.

In samenwerking met het gerenomeerde advocaten kantoor,Milton lasky ,in Florianopolis (santa catarina) verzorgen wij voor uw alle visa , verblijfs vergunningen ,en koopcontracten ,die nodig zijn voor een kort of permanent verblijf in brazilie en als uw besluit om een huis te kopen in brazilie.

Koopcontracten worden alleen gesloten als u en wij helemaal zeker zijn dat aan alle legale en gerechtelijke voorwaarden zijn voldaan.

Nederlanders mogen legaal een huis bezitten in brazilie ook als ze er niet wonen,wij verzorgen de eventuele verhuur van uw bezit als u niet in brasilie bent en zorgen voor de beveiliging van uw bezit het hele jaar .

Wij zijn nederlanders die al 10 jaar in brazilie wonen en wij begrijpen de manier waarop er zaken gedaan word in brazilie ,in de loop der jaren hebben wij veel betrouwbare contacten op gedaan ,en wij kunnen uw vol vertrouwen onze aanbiedingen doen wetende dat u krijgt waar u voor betaalt ,wij bieden alleen maar aan, als wij zeker weten dat alle papieren in orde zijn en u kunt verzekerd zijn van een veilig en gerust verblijf in brasilie.

Nederlanders hoeven geen visa aan te vragen om naar brazilie te gaan ,dit word gratis verstrekt bij aankomst in brazilie door de federale politie.

U kunt na drie maanden een verlenging aanvragen voor nog drie maanden, wij verzorgen dat voor u .

U kunt legaal in brazilie verblijven voor zes maanden per jaar op u toeristen visa.

Permanenten verblijfsvergunningen zijn mogelijk in overleg met ons advocaten kantoor.

Om in Brazilië te mogen verblijven heeft u een visum nodig. Bij uw eerste trip naar Brazilië zult u in het vliegtuig al geconfronteerd worden hiermee. U moet een formuliertje invullen waarop u verklaard wat u komt doen, hoe lang u denk te gaan verblijven, uw verblijf adres etc.. Na uw gang door de douane krijgt u een stempeltje op een deel van het formuliertje en in uw paspoort en dit formuliertje moet u goed bewaren samen met uw paspoort. Bij het verlaten van Brazilië wordt er namelijk weer van u verwacht dat u dit kan laten zien. Dit papiertje is uw toeristen visum. U mag per 365 dagen, 2 maal 90 dagen in Brazilië verblijven. Na de eerste 90 dagen moet u langs de federale politie om een verlenging van uw visum aan te vragen. Doe dit wel voordat uw visum verloopt anders loopt u de kans dat u een boete moet betalen van (naar zeggen) R$8,- per dag. Er wordt aangeraden om uw creditcard mee te nemen (als bewijs dat u over voldoende financiële middelen beschikt) en ook uw retourticket. Het verlengen is niet zo duur en is (naar zeggen) ongeveer R$25.

Natuurlijk moet er voor het permanent verblijven in Brazilië een verblijfsvergunning worden aangevraagd (en verkregen).

Tijdens de aanvraag krijgt u een tijdelijk visum en hoeft u geen verlenging meer aan te vragen. Wel zal de federale politie voor een gesprekje op bezoek komen. En zal u een bezoekje moeten maken aan de federale politie (hoofdkantoor van de staat). Dit stelt niet al te veel voor en u wordt niet beoordeeld op het wel of niet spreken van de taal.

Permanente verblijfsvergunning

Dit visum wordt alleen verstrekt aan diegenen die aan de speciale regels van Conselho Nacional de Imigração (de Nationale Raad van Immigratie) of het Ministério do Trabalho (Ministerie van Werk) voldoen.

Er bestaan 6 gronden waarop een buitenlander een permanente verblijfsvergunning van verkrijgen:

1. Directeur, chef of manager van een bedrijf.
2. Aan een buitenlander die in Brazilië wenst te wonen en buitenlandse gelden wenst te
    investeren in productieve activiteiten en Braziliaanse werknemers aanneemt of
    gespecialiseerde arbeiders opleidt. (Investering van minimaal US$200.000)
3. Aan een onderzoeker of specialist van hoog niveau.
4. Aan gepensioneerden (van minimaal 50 jaar oud) die minimaal US$ 2000 per maand
    naar Brazilië laten overmaken.
5. Aan een buitenlander, getrouwd met een Braziliaan(se).
6. Aan een buitenlander met een Braziliaans kind dat van hem(haar) afhankelijk is.

1) Deze categorie is gemaakt voor transfers binnen bedrijven. Dus, de aanvrager moet al werkzaam zijn bij het moeder bedrijf buiten Brazilië of bij een van de filialen die hem/haar de baan aanbieden in Brazilië. Er is echter geen minimum tijd dat de aanvrager al werkzaam moet zijn bij het bedrijf buiten Brazilië. Benodigde documenten zijn:

  • Bewijs dat de aanvrager werkzaam is in het bedrijf buiten Brazilië.
  • Een bewijs dat de aanvrager een gespecialiseerde kracht is die nieuwe technologie het bedrijf inbrengt, of die de productiviteit kan verhogen of voor sociale verbetering kan zorgen.
  • Bewijs dat het bedrijf buiten Brazilië of het moederbedrijf een vreemde valuta investering van minimaal US$200.000 in het Braziliaanse bedrijf heeft gedaan (voor elke visum aanvraag).

2) Geplande en net opgerichte bedrijven kunnen maximaal 3 visum aanvragen indienen, voor de bedrijfsleiders die het bedrijf van de grond willen krijgen. De volgende condities zijn van kracht voor de aanvraag:

  • Bewijs dat het bedrijf buiten Brazilië al minimaal 5 jaar functioneert.
  • Volmacht van het moederbedrijf voor de nieuwe wettelijke representanten voor het opzetten van een bedrijf in Brazilië.

Een dergelijk visum zal in principe voor 2 jaar afgegeven worden. Het bedrijf dat de aanvraag doet moet aan kunnen tonen na deze periode dat het aan de minimale investerings of werkgelegenheid criteria voldoet. Deze zijn vastgelegd als zodanig voor bedrijven die een transfer willen bewerkstelligen vanuit een moederbedrijf buiten Brazilië.

3) De aanvrager moet kunnen overleggen:

Een document van een Braziliaans onderzoek instituut waaruit blijkt dat deze geïnteresseerd is in de kwaliteiten van de onderzoeker.
Een CV en de nodige academische referenties en diploma's.

4) Een gepensioneerde buitenlander, ouder dan 50, die minimaal US$2000 per maand naar Brazilië over zal maken. Er is geen limiet aan het aantal afhankelijken die ook een visum kunnen krijgen. Maar de hoofdverantwoordelijke moet bewijzen dat de afhankelijken werkelijke familieleden zijn van hem/haar, zoals dit in de Braziliaanse wet is vastgelegd. (Res. 4 of the CNI (National Immigration Council)

De hoofdverantwoordelijke moet bewijzen dat hij een pensioen heeft van minimaal US$2000 per maand. Hierdoor zal hij/zijn in aanmerking komen voor een visum van hem/haarzelf en 2 afhankelijken. Voor iedere extra afhankelijke zal hij/zij US$1000 per maand extra moeten rekenen (buiten de 2 die al eerder genoemd werden). Hij/zij moet als bewijs kunnen overhandigen:

  • Een verklaring van het instituut dat het pensioen uitbetaald, welke verklaard hoeveel de aanvrager van het visum per maand betaald krijgt.
  • Een verklaring van de bank waaruit blijkt dat er maandelijks minimaal US$2000 overgemaakt zal worden naar Brazilië.

5) Een permanente verblijfsvergunning wordt afgegeven voor buitenlanders die trouwen met een Braziliaan(se). Aanvraag gaat via het Ministerie van Justitie (normaal gesproken wordt de aanvraag ingediend bij de Federale Politie) of bij het Braziliaanse consulaat in het land van herkomst van de aanvrager. Bewijsstukken (zie hieronder) U kunt een verrassingsbezoek verwachten van de afgevaardigden van de Federale Politie. Dit bezoek is om een schijnhuwelijk aan het licht te kunnen stellen.

6) Een permanente verblijfsvergunning wordt afgegeven voor (buitenlandse) ouders met een Braziliaans kind. Aanvraag gaat via het Ministerie van Justitie (normaal gesproken wordt de aanvraag ingediend bij de Federale Politie) of bij het Braziliaanse consulaat in het land van herkomst van de aanvrager. Het kind moet economisch afhankelijk zijn van de buitenlandse ouder en onder voogdijschap van de aanvrager zijn.

*Directeuren vallen normaal gesproken onder de eerste twee categorieën.

Vraag natuurlijk altijd voor de zekerheid eerst na bij het consulaat of u ook daadwerkelijk voldoet aan de eisen voor één van deze categorieën voordat u de reis naar Brazilië onderneemt.

Documenten nodig voor de aanvraag

Wat u nodig hebt bij het aanvraag op grond van gezinsvereniging (meest voorkomend geval).

A) Van de Braziliaanse echtgeno(o)t(e)
- Gelegaliseerde fotokopie van de Braziliaanse Identificatie kaart.
- Term of responsibility (vragen bij consulaat), met handtekeningen van 2 getuigen(geen familieleden). Deze getuigen moeten wel een bewijs van woonplaats hebben (rekening van water, gas of licht).

B) Van de Nederlandse echtgeno(o)t(e)
- internationaal model van uittreksel geboorteregister (gemeente NL)
- internationaal model van uittreksel bevolkingsregister (gemeente NL)
- internationaal model ongehuwden verklaring (gemeente NL)
- internationaal model van bewijs van goedgedrag (gemeente NL)
- gelegaliseerde kopie van paspoort (consulaat NL of bij het cartório BR)

- gelegaliseerde kopie van de huwelijks akte (cartório BR) vergeet ook niet de handtekening van de ambtenaar van burgerlijke stand aldaar te laten legaliseren.

Bij aanvraag in Brazilië wel een gelegaliseerde vertaling (consulaat) door een beëdigd vertaler laten maken van alle gemeentelijke documenten (ook al heb je het internationale model).

Legaliseren door het ministerie van buitenlandse zaken is niet nodig voor documenten die van de gemeente komen. Dit doet het Consulaat direct.

Rond de federale politie in São Paulo zitten een hoop despachantes die met alle zaken omtrent het invullen, foto's aanvragen van documenten kunnen helpen (tegen betaling natuurlijk).

Aanvraagduur

Bij aanvraag in Nederland van het 'visto permanente' (voor permanente vestiging in Brazilië dus) is de aanvraagduur van 8 weken tot 3 maanden (volgens het consulaat).

Bij aanvraag in Brazilië is de aanvraagduur van 6 maanden tot meerdere jaren. Dit is niet medegedeeld door officiële instanties maar aan de hand van werkelijke ervaringen.
(Volgens de heer Gonçalves, van het Braziliaanse consulaat in Nederland, heeft dat te maken met het feit dat een in NL aangevraagd permanent visum in Brasilia wordt behandeld door het ministerie van Buitenlandse zaken en een Braziliaanse aanvraag wordt behandeld door het ministerie van Justitie).

Trouwen is in Brazilië veel makkelijker en er wordt geen onderzoek naar een eventueel schijnhuwelijk ingesteld, wat je wel weer kan verwachten in Nederland. Daarna kun je altijd in Nederland de aanvraag indienen voor een permanente verblijfsvergunning Het hebben van een kind kan ook de aanvraag versnellen.

Je moet binnen 90 dagen na visum afgifte wel Brazilië binnentreden om aldaar je ID kaart aan te vragen. Deze aanvraag kan een aantal maanden op zich laten wachten.